www.iiiWe.com » همه جای ایران سرای من است(5)، دیدنی های استان گلستان

 صفحه شخصی احسان درفشی   
 
نام و نام خانوادگی: احسان درفشی
استان: خراسان رضوی - شهرستان: مشهد
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارمند بخش خصوصی
شماره نظام مهندسی:  193043095
تاریخ عضویت:  1390/03/09
 روزنوشت ها    
 

 همه جای ایران سرای من است(5)، دیدنی های استان گلستان بخش عمومی

6

"همه جای ایران سرای من است(5)، دیدنی های استان گلستان"


دیدنی‌های استان گلستان را نمی‌توان در یک مجموعه عکس گرد آورد. در این مجموعه به بخشی از زیبایی‌های این استان از جمله ­پارک‌های جنگلی، برج‌های تاریخی و یکی از طولانی‌ترین دیوارهای جهان را به نمایش گذاشته‌ایم.

روستای زیارت:
این روستا هفت کیلومتر بعد از جاده ناهاخوران به سمت جنوب قرار دارد و به لحاظ سبک معماری خانه‌ها و قدمت تاریخی آن جزو ۲۰ روستای برتر گردشگری ایران است. از اماکن دیدنی این روستا می‌توان به آبشارهای زیبا، چشمه آبگرم و همچنین بافت قدیمی اشاره کرد.


پل آق قلا:
پل تاریخی "آق قلا" در شهری به همین نام در ۱۸ کیلومتری شمال شهر گرگان بر روی گرگان رود احداث شده است. این پل ارتباط طرفین رودخانه گرگان را برقرار می‌سازد. پل آق قلا دارای پی سنگی و مصالح اصلی آن از آجر، گچ و ساروج است. پل تاریخی آق قلا چندی پیش بر اثر سیل نشست کرد و مرمت آن آغاز شده است.



برج قابوس:
گنبد قابوس به عنوان رفیع‌ترین برج آجری جهان در شمال شهر گنبد کاووس و در میان پارک قابوس (باغ ملی) واقع شده است. این برج از بناهای تاریخی سده چهارم هجری قمری و بلندترین میل آجری در جهان به شمار می‌رود . این اثر تاریخی در مرکز شهر گنبد کاووس و بر فراز تپه‌ای بزرگ مصنوعی قرار گرفته و در سال ۳۹۷ هجری قمری ساخته شده است. ارتفاع ساختمان برج قابوس ۵۵ متر است.



برج رادکان:
این گنبد مخروطی‌شکل در نزدیکی روستای رادکان بر فراز تپه احداث شده است. عده‌ای بنای مذکور را "قلعه گبری" نامیده‌اند. این بنا به منظور راهنمایی مسافران و کاروان‌های تجاری و دیده‌بانی منطقه احداث گردیده است. ساخت برج (میل) رادکان به سده ششم هجری قمری باز می‌گردد. خیاره‌های فراوان و نیم‌دایره این برج در نوع خود استثنایی است و از توانایی‌های سازندگانش حکایت دارد.



دیوار بزرگ گرگان:
این دیوار که در منابع تاریخی به نام‌های مختلفی از جمله سد اسکندر، سد انوشیروان، سد فیروز و قزل آلانگ خوانده شده، یکی از بارزترین آثار معماری استان گلستان و ایران و دومین دیوار بزرگ قاره آسیا بعد از دیوار چین محسوب می‌شود. این بنا به طول ۲۰۰ کیلومتر از کنار دریای خزر آغاز و تا کوه‌های "زاو" در شمال شرق شهرستان کلاله امتداد می‌یابد. این دیوار بر اساس کاوش‌های باستان‌شناسی، متعلق به دوره ساسانی است.



تورنگ تپه:
در ۱۷ کیلومتری شمال شرقی گرگان مجموعه‌ای از چند تپه با برجستگی نزدیک به همدیگر قرار دارد که به آنها "تورنگ تپه" می‌گویند. بزرگترین برجستگی تورنگ ‌تپه ارتفاعی نزدیک به ۳۵ متر از سطح دشت‌های اطرافش دارد. در تورنگ تپه گرگان آثاری از دوره برنز، آهن همچنین از دوره‌های هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی به دست آمده است.



دهکده توریستی جهان‌نما:
این دهکده در جنوب شهرستان کردکوی واقع شده است. این منطقه توریستی، به دلیل داشتن چشم‌اندازهای طبیعی زیبا و آب و هوای مناسب از مناطق جالب و منحصر به فرد است. این دهکده ییلاقی در داخل منطقه حفاظت‌شده قرار دارد. دهکده "جهان‌نما" با برخورداری از جنگل‌های پهن‌برگ و سوزنی‌برگ و همچنین جانوران وحشی، از منابع اکوتوریستی با ارزش استان گلستان است.



آبشار زیارت:
آبشار زیارت یکی از جاذبه‌های طبیعی و شگفت‌انگیز روستای زیارت به شمار می‌رود. دو آبشار مجاور هم از ارتفاع ۱۵ متری به داخل حوضچه‌ای طبیعی می‌ریزند. در محوطه آبشار، به دلیل ریزش آب از ارتفاع زیاد، قطرات ریز آب در فضا مشاهده می‌شوند. به دلیل بالا بودن رطوبت محیط، بر روی تخته سنگ‌ها خزه و گلسنگ روییده است.



پارک ملی گلستان:
این پارک در ۱۵۰ کیلومتری شرق گرگان واقع شده و نخستین پارکی است که در ایران عنوان پارک ملی را به خود اختصاص داده است. این مجموعه با داشتن اقلیم‌های متفاوت و مناطق زیستی متنوع جنگلی، استپی و چشم‌اندازها و مناظر زیبای طبیعی، از جمله جاذبه‌های گردشگری استان گلستان محسوب می‌شود.



ارتفاعات هزار پیچ:
"هزار پیچ" یکی از برجسته‌ترین مناطق گردشگری طبیعی ایران محسوب می‌شود. هزار پیچ یا "هزار چم" تپه‌ای مشرف بر شهر گرگان و دارای چشم‌انداز وسیعی از شهر است و یکی از قدیمی‌ترین تفریحگاه‌های این شهر به شمار می‌آید. چشم‌انداز اطراف این مسیر، شامل جنگل‌های پوشیده از سرو، کاج، درختچه‌های طبیعی و پوشش مرتعی و جنگل‌های انبوه است.




غار گرو (گرآو):
این غار در شهرستان گالیکش در نزدیکی روستای دوزین قرار دارد. طول این غار۲۰۰ متر است که بر اثر جریان آب پدید آمده است.



غار سم:
دومین غار عمیق ایران با عمق ۳۷۵ متر با عنوان "سم" در ارتفاعات ۱۷۰۰ متری کوه "خواجه قنبر" در منطقه "نامیج" گالیکش از توابع شرق گلستان واقع شده است. جاذبه‌های طبیعی بکر و زیبای این غار ناشناخته، بهشتی برای طبیعت‌گردان و کوهنوردان و علاقمندان به رشته‌ی غارنوردی فراهم کرده است.




شهر تاریخی دشت حلقه:
"دشت حلقه" یا "دشت قلعه" در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان گنبد کاووس در دهستان "القجر" واقع شده است. شهر به صورت هشت‌ضلعی نامنظم بنا شده و دو حصار بزرگ داخلی و خارجی که به ترتیب در حدود ۴ متر و ۷ متر ارتفاع دارند، شهر را محصور کرده‌اند.




روستای ییلاقی درازنو:
این روستا از مناطق توریستی و پر جاذبه شهرستان کردکوی و دارای آب وهوای بسیار دلنشین و خنک است. این دهکده در کنار قله درازنو به ارتفاع حدود ۲۸۰۰ متردر کوهستان جنوب کردکوی واقع شده است. به علت موقعیت و ارتفاع مناسب، این مکان هر سال پذیرای مشتاقان پرواز جهت پرش با کایت و وسایل دیگر است.




پارک جنگلی و طبیعت نهارخوران:
یکی از مهمترین تفرجگاه‌های استان گلستان و منطقه شمال ایران مجموعه پارک نهارخوران در ۳ کیلومتری جنوب شهر گرگان است.




پارک جنگلی النگ دره:
این پارک در ۶ کیلومتری ضلع جنوبی شهرستان گرگان و در میان جنگل‌های جلگه‌ای واقع شده است. مساحت آن در حدود ۱۷۰ هکتار است. عبور رودخانه "قلاشی" از وسط این پارک، وجود چشمه‌های متعدد در نقاط مختلف آن و وجود درختان جنگلی متنوع، فضایی دل‌انگیز و زیبا را برای بیننده خلق می‌کند.




پارک جنگلی دلند:
پارک "دلند" در ۱۱ کیلومتری غرب آزادشهر است. این پارک پوشیده از درختان با ارزش جنگل‌های شمال مانند بلوط، آزاد، افرا و انجیلی است و از امکانات تفرجگاهی مانند آب آشامیدنی و کمپ چوبی برخوردار است.




آبشار کبودوال:
آبشار "کبودوال" در ۴ کیلومتری جنوب شهرستان علی‌آباد واقع شده است. آب این آبشار که از چشمه‌های جنوبی ارتفاعات تأمین می‌شود، آشامیدنی است.




آبشار لوه:
آبشار "لوه" در ۱۵ کیلومتری غرب پارک ملی گلستان و در جنوب روستای لوه ـ شهر گالیکش - واقع شده است. این آبشار از مجموع چند آبشار کوچک و بزرگ که به شکل پلکانی قرار گرفته‌اند، تشکیل شده است. ارتفاع آن در حدود ۱۷ متر است و اطراف آن را درختان پهن‌برگی پوشانده‌اند.




۳۰۴ گونه پرنده، ۶۸ گونه پستاندار، ۹ گونه دوزیست، هزار و ۷۰۴ گونه گیاهی در استان گلستان شناسایی شده است که برخی از این گونه‌های زیستی شامل گونه‌های گیاهی و جانوری هستند که تا مرز انقراض پیش رفته‌اند.

یکشنبه 21 مهر 1392 ساعت 09:19  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 02:41 دوشنبه 22 مهر 1392
0
 امیر یاشار فیلا

سپاس.
مائده علیشاهی 18:56 سه شنبه 23 مهر 1392
0
 مائده علیشاهی
بسیار هم عالی ی ی
ممنون از شما